PREUZMI ULAZNICU

Do bazena uz pomoć poticaja

Home»Novosti»Do bazena uz pomoć poticaja

Želite izgraditi bazen uz vilu ili kuću za odmor? Dobra je vijest da Ministarstvo turizma i ove godine kroz program Konkurentnost turističkog gospodarstva sufinancira gradnju bazena, a sredstva mogu koristiti subjekti malog gospodarstva

bazen shutterstock_316062692

U posljednjih nekoliko godina hrvatski je turizam uz poticajne mjere dobio više od tisuću bazena, a kako govore podaci iz prakse, čini se da je upravo ova investcija jedna od najvažnijih kada govorimo o produženje turističke sezone ili kvalitetnim gostima.

Kako saznajemo u Ministarstvu turizma, sufinanciranje gradnje bazena je i ove godine predviđeno kroz mjeru A, no za razliku od prethodnih godina kada su se za nju mogli prijaviti iznajmljivači obiteljskog smještaja, sada je ona usmjerena ka trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Sufinanciraju se bazeni minimalne vodene tlocrtne površine 30 metra kvadratnih za vanjske i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene, a ako se želite prijaviti,  potrebno je dostaviti sljedeće:

• dokaz o vlasništvu
• potvrda Porezne uprave o nepostojanju duga prema državi
• izjava o korištenim potporama male vrijednostu
• glavni izvedbeni ili tipski projekt s troškovnikom
• proračun provedbe projekta
• građevinska dozvola ili potvrda glavnog projekta

Natječaj je otvoren do 20.03. a više se može saznati na www.mint.hr

I za izgradnju bazena u obiteljskom smještaju, pripremljene su brojne novosti. Fizičkim osobama u privatnom smještaju bit će na raspolaganju najavljeni program kreditiranja koji je Ministarstvo turizma pripremilo u suradnji s HBOR-om, a krediti će se odobravati za uređenje, adaptaciju, rekonstrukciju i/ili opremanje objekata, izgradnju i opremanje novih unutarnjih ili vanjskih bazena i za izgradnju potrebne infrastrukture za cikloturizam, sport i rekreaciju te drugih dodatnih turističkih sadržaja. Ovakvim načinom subvencioniranja kroz povoljne kamatne stope mikrokredita biti će omogućeno značajno proširenje obuhvata dodatnih sadržaja te uključivanje još većeg broja korisnika.

 

 


Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje koji se prethodno prijave za posjet. Za prijavu su potrebne svega dvije minute vremena, pa Vas pozivamo da to učinite putem sljedećeg linka:

PREUZMI ULAZNICU

Prijavom za posjet prihvaćaju se opći uvjeti korištenja, a izjavu o privatnosti i zaštiti podataka možete pročitati ovdje.

 

Pratite sve vijesti i najave događaja vezanih uz sajam Relax Adria – prijavite se na naš newsletter!

PRIJAVA NA NEWSLETTER

Comments are closed.

Widgets Magazine